Smit & Heinen veilt winkelruimtes en appartementsrechten op 20 december

Smit & Heinen veilt winkelruimtes en appartementsrechten op 20 december

Op de laatste vastgoedveiling van 2021 biedt Smit & Heinen een winkelruimte en vier verhuurde bovenwoningen op de Rijnstraat aan. Daarnaast worden ook twee winkelruimtes, negen verhuurde appartementsrechten en een appartement vrij van huur aangeboden aan de Ten Katestraat. De Eerste Amsterdamse sprak met Sven Heinen over deze unieke objecten.

Veilen is de meest transparante manier van verkopen

“De politiek roept de laatste tijd vooral om meer transparantie en veilen is de meest transparante manier waarop een object van eigenaar kan wisselen. Van tevoren zijn alle randzaken al duidelijk, dus het enige waar de veiling over gaat is de prijs”, aldus Sven. “Er kan online en vanuit de zaal geboden worden, dus iedereen heeft kans om het object in handen te krijgen. De notaris ziet toe op een eerlijke gang van zaken, waardoor de transparantie gewaarborgd is.”

Ook voor de verkoper een eerlijke gang van zaken

De transparantie tijdens een veiling is ook voor de verkopende partij gunstig. Als er meerdere objecten in handen zijn van een groep mensen en de wens of noodzaak is ontstaan om deze te verkopen, zorgt een veiling voor veel rust. Als dergelijke objecten, zoals die aan de Rijnstraat of Ten Katestraat, verkocht zouden worden via de reguliere kanalen, kan het al snel moeilijk worden om verschillende biedingen met elkaar te vergelijken: met of zonder voorbehoud financiering, verschillende oplevertermijnen of andere voorwaarden die het maken van een keuze bemoeilijken. Met de veiling wordt van tevoren vastgelegd wat de voorwaarden zijn, zodat het alleen maar gaat om het hoogste bod.

Objecten aanbieden in een veiling zou bij elke makelaar een optie moeten zijn

“Nu is een veiling niet de uitkomst voor elk object dat verkocht gaat worden, maar het zou vaker op de radar van makelaars moeten komen te staan. ‘Onbekend maakt onbemind’ en dat geldt ook voor vastgoedveilingen. Makelaars denken ten onrechte dat het duur is om een object aan te bieden op een veiling of dat het te moeilijk is om te realiseren. Maar wanneer ze zich gaan verdiepen in het proces, kan veilen ongetwijfeld voor een aantal klanten en / of objecten een uitkomst bieden”, vertelt Sven. “Ook heb ik de eigenaren van de objecten aan de Rijnstraat en Ten Katestraat moeten uitleggen wat het inhoudt om te veilen en gelukkig waren ze het eens met mijn advies om de verkoop op deze manier in te regelen.”

Laatste veiling van een jaar is altijd bijzonder

“Persoonlijk ben ik groot fan van veilen, maar dan in het bijzonder de hybride soort. Daarom ben ik heel blij dat de veiling op 20 december ook in de zaal is in het Novotel, want dan voel je echt de energie stromen. Bovendien doet de laatste veiling van het jaar ook wat met de sfeer in de zaal, waardoor ik enorm uitkijk naar dit event”, vertelt Sven vrolijk.

Meer vrijwillige objecten op 20 december

Naast de vrijwillige objecten in de Rijnstraat en de Ten Katestraat die via Smit & Heinen worden geveild, worden er ook vier appartementsrechten in de Govert Flinckstraat vrijwillig geveild door Van Maarschalkerwaart Makelaars.

Dankzij al deze mooie vrijwillige objecten belooft de veiling van 20 december de interessantste van 2021 te worden!

Deel dit artikel:
Geschreven door Milou van Kerkhof

Nieuwste artikelen